KARNIVAL BAHASA 2011 KELOMPOK R17

Karnival Bahasa Melayu kelompok R17 diadakan di SK Sungai Rambai. Seramai 3 orang pelajar SKMBII telah menyertai pertandingan ini. Keputusan pertandingan, Muhammad Irfan Haikal bin Adnan - Johan Pidato, Muhammad Asfihanie bin Ibnuataillah – Ketiga Bercerita Tahap 1 dan Fahimah binti Yaakob – Ketiga Bercerita Tahap 2.

Tahniah diucapkan kepada peserta dan jurulatih En Safuan bin Shuib - Pidato, Pn. Zaiton bt Jamil - Bercerita Tahap 1 dan Pn. Rohana bt Che Man – Bercerita Tahap 2. Berkat, usaha dan kesabaran telah membuahkan hasil yang lumayan dan mengharumkan nama SKMBII.

Muhammad Irfan Haikal akan mewakili kelompok R17 ke peringkat akhir Karnival Bahasa Negeri Pulau Pinang yang akan diadakan pada 22 Jun 2011.
Gambar Karnival

Pertandingan Kokurikulum Akademik Bahasa Inggeris R17


Pertandingan Kokurikulum Akademik Bahasa Inggeris Tahun 2011 Kelompok R17 telah diadakan di SK Machang Bubok II pada 20 April 2011. Manakala Bahasa Melayu diadakan di SK Sungai Rambai.

Sekolah yang terlibat dalam kelompak R17 ialah SK Convent, SK Bukit Teh , SK Machang Bubok , SK Machang Bubok II , SJKC Kim Sen , SK Sungai Rambai , SJKC Kay Sin , SK Juara , SJKT Bukit Mertajam , SJKC Keow Kuang , SK Stowell dan SK Kampung Baru

Sebanyak 12 penyertaan dalam Story Telling dan Spelling. 11 penyertaan dalam Public Speaking manakala 4 penyertaan dalam Action Song dan Choral Speaking.

Tahniah diucapkan kepada peserta dan sekolah yang memenangi Pertandingan kokurikulum Akademik Bahasa Inggeris
PENDAFTARAN

ACTION SONG & CHORAL SPEAKING

PUBLIC SPEAKING

SPELLING

STORY TELLING

DEWAN

PENUTUP DAN HADIAH