Perkhemahan Perdana Unit Ko-Kurikulum 2012

Pada 13 hingga 14 April lepas, sekolah telah mengadakan perkhemahan untuk unit berunifom. Seramai 10 orang bagi setiap unit bernifom telah terpilih bagi mewakili Persatuan/Kelab masing-masing. Jumlah terkumpul adalah 100 orang.Untuk penginapan, setiap kumpulan di bekalkan dengan 2 buah khemah dengan kapasiti 5 orang setiap khemah. Program perkhemahan ini diketuai oleh Kem Komandan, Cikgu Zaid bin Abd Rahman.


Antara aktiviti-aktiviti yang dijalankan adalah:

1) Memasang dan meruntuhkan khemah
2) Memasak
3) Teasure Hunt
4) Night Walk
5) Persembahan Kebudayaan

Proram berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah. Tahniah diucapkan kepada jawatankuasa program. Sekian.Lagi gambar di SINI.

Oleh Cikgu Zaid.

Program Kepimpinan Untuk Pemimpin Murid Tahun 2012

Pada 7 Mac 2012 / Rabu yang lalu Unit Bimbingan dan Kaunseling SKMB II- Pn. Shuhaida bt Othman dengan kerjasama Badan Pengawas Sekolah – Pn Norzaini bt Zainal Abidin dan PSS sekolah – Pn. Azizah bt Razak telah menganjurkan Program Kepimpinan untuk pemimpin murid sekolah ini. Program  melibatkan 80 orang pemimpin murid sekolah ini yang terdiri daripada Pengawas Sekolah, Pengawas Pusat Sumber, Pengawas SPBT, Ketua dan Penolong Ketua Darjah telah diadakan di Pulau Aman, Seberang Perai Selatan dikendalikan En. Mohd Noor b. Abd. Rahim P.J.K (Chief Trainer) dan barisan Fasilitator dari MNPA Adventures Enterprise.   Turut membantu ialah En. Jayson Bay Ching Meng (Badan Disiplin), Pn Rosmawati bt Yunos (SPBT), En Yourharman b. Yahaya dan Pn. Suhela bt Jasin. Sekalung penghargaan dan ucapan terima kasih diucapkan kepada semua yang terlibat, semoga program ini dapat memantapkan daya kepimpinan pemimpin murid sekolah ini.Lagi gambar di SINI. Sekian. Cikgu Zaid